Activități extrașcolare

Activități extrașcolare

SCOALA NOASTRA NU RATEAZÃ NICIO OCAZIE PENTRU A DESFÃSURA ACTIVITĀTI EXTRACURRICULARE CU ELEVII SÃI

♥1 DECEMBRIE 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

◊◊◊◊ ZIUA EUROPEANA A LIMBILOR STRAINE- 26 SEPTEMBRIE 2023◊◊◊◊ 

THE TREE OF LANGUAGES CLASA A VI-A B PROF. SOCELEANU AMALIA

 

 

 

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥8 MARTIE♥♥♥♥♥♥

CLASA A V-A, STRUCTURA CIOCANARI–
“MESAJE PENTRU MAMA”

 

 

 

 

 

 

 

CLASA A V-A B–FELICITARI PENTRU MAMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CLASA A VIII-A B–WOMEN IN HISTORY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 MARTIE

Scoala noastra a participat cu martisoarele realizate de elevii sai la expozitia organizata de CCD DAMBOVITA

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02TtQmidLNvh9FqwMHN6UBAh27zRS1YYYV8hUXSRx6bG1PCcc3ssVje9cA31Ftohpol&id=100049198989740&sfnsn=mo

ATELIER DE CREATIE, CLASA A V-A B

ATELIER DE CREATIE, CLASA A V-A A

 

 

 

 

 

 

 

 

♥♥♥♥♥

24 FEBRUARIE- DRAGOBETE

CLASA A VIII-A B ACTIVITATE: CINE A FOST “DRAGOBETE”?

 

 

 

 

♦♦♦♦♦

24 IANUARIE- MICA UNIRE

 

 

♦♦♦♦♦

ZIUA CULTURII NATIONALE

Începând din 2011, la 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data aleasă fiind aceea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale, actul normativ întrunind 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.

Proiectul a fost iniţiat de 50 de deputaţi şi senatori PSD şi de liberalul Mircea Diaconu, care a semnat această iniţiativă. În expunerea de motive a iniţiatorilor se arăta: ”Ziua Culturii Naţionale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional”.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie ca fiind Ziua Culturii Naţionale a fost semnat la 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 831 din 13 decembrie 2010.

Ziua Culturii Naţionale este marcată şi în alte ţări europene, cu acest prilej fiind omagiaţi oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte. În Spania, Ziua Culturii este marcată la data morţii scriitorului Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, în ziua în care s-a născut poetul Luis de Camoes. Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale şi în Republica Moldova, în urma hotărârii autorităţilor acestei ţări.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02JnGSzeKUcbhXZmr5biUiEBiqe5JpRYxiVVrej1FdF4SakzZA199D4Sq7eqc8TzQql&id=100011303460186&sfnsn=wa

 

+-

 

 

 

 

♦♦♦♦♦♦♦

HO, HO, HO, VINE CRACIUNUL!

TARG DE CRACIUN- GRADINITA NR.2 CIOCANARI

 

CLASA A V-A B- CINEMATOGRAF, LA SCOALA: CINE A FURAT CRACIUNUL?

CHRISTMAS PARTY & SECRET SANTA 

 

SERBARE DE CRACIUN SI SECRET SANTA, CLASA A III-A

 

SERBARE DE CRACIUN, CLASA A VI-A, SCOALA GIMNAZIALA CIOCANARI

 

♦♦♦♦♦♦♦

1 DECEMBRIE– ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

Ziua națională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Unirea Transilvaniei cu România a încheiat procesul de făurire a statului naţional unitar român, proces început la 24 ianuarie 1859, prin Unirea Moldovei cu Ţara Românească, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), continuat prin unirea Dobrogei la 14 noiembrie 1878, după încheierea Războiului ruso-româno-turc de la 1877-1878, care a marcat cucerirea pe câmpul de luptă a independenţei de stat a României, în timpul domniei lui Carol I (domnitor 1866-1881; rege 1881-1914), a Basarabiei în 27 martie 1918 şi a Bucovinei în 28 noiembrie 1918, sub regele Ferdinand (1914-1927).

              CA DE FIECARE DATA ,SI ANUL ACESTA, SCOALA NOASTRA NU A RATAT MARCAREA ZILEI NATIONALE PRIN ACTIVITATI SPECIFICE.

CORUL DE ELEVI DE LA CLASA A VI-A, SCOALA GIMNAZIALA CIOCANARI, LA SPECTACOLUL SUSTINUT DE 1 DECEMBRIE LA CAMINUL CULTURAL AL COMUNEI NICULESTI, IN DESCHIDEREA SPECTACOLULUI ORGANIZAT DE PRIMARIA NICULESTI

ELEVII CLASEI A III-A

ELEVII CLASEI A V-A B AU REALIZAT UN POSTER CU FLOAREA NATIONALA A ROMANIEI, BUJORUL, IN CULORILE TRICOLORULUI

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦

SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE

Globalizarea este un aspect care nu poate fi neglijat în societatea de astăzi, care tinde să evolueze într-un unic sistem social. În acest sens, educaţia globală urmăreşte să definească procesele, beneficiile, dar şi riscurile globalizării. Editia 2022 a Săptămânii Educaţiei Globale, program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, are ca temă: ESTE LUMEA NOASTRA, SA ACTIONAM IMPREUNA!

Educația globală (care cuprinde educația pentru dezvoltare, educația privind drepturile omului, educația interculturală, educația pentru pace și soluționarea conflictelor), se fundamentează pe înțelegerea problemelor fundamentale ale cetățeniei globale:

– conștientizarea trăirii într-o lume globalizată și a rolului nostru ca cetățeni ai acestei lumi;

– atitudini de respect pentru diversitate și abilități de comunicare interculturală; – înțelegerea cauzelor și a efectelor problemelor majore care afectează lumea;

– oportunități de a concepe și a lua măsuri pentru a face lumea un loc mai echitabil și durabil. Problemele de bază ale cetățeniei globale:  – respect pentru diversitate și abilități de comunicare interculturală;

– capacitatea de a întreprinde acțiuni care să facă lumea echitabilă și durabilă;

– responsabilitate pentru acțiunile proprii.

Prin urmare, activitățile propuse urmăresc punerea elevilor în situații de viață concrete și diferite, pentru a înțelege cât mai bine tot ceea ce presupune ideea de schimbare în scopul identificării resurselor necesare pentru a reduce poluarea și pentru îmbunătățirea calității vieții. Tema din acest an se concentrează asupra schimbărilor climatice și se referă direct la Obiectivele de dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite (SDG), care vizează eliminarea sărăciei , reducerea inegalităților și combaterea amenințării cu schimbările climatice până în 2030.

Această săptămână este un apel pentru a ne regândi obiceiurile și mijloacele de trai, cheltuim și consumăm, dar găsim și noi modalități de educație și socializare. Prin preluarea deșeurilor, poluării, emisiilor și utilizării resurselor naturale, stilul de viață durabil este esențial pentru protejarea mediului. Tema din acest an cere să se reflecteze la acivitățile noastre zilnice, aspirațiile viitoare și impactul pe care îl putem avea asupra influențării schimbării.

 

OBIECTIVE:

Săptămâna Educației Globale încurajează elevii și cadrele didactice, dar și diverse grupuri de tineri să exploreze activități educaționale pentru cetățenie globală. Este o ocazie pentru a aborda probleme legate de diversitate și inegalitate la nivel local cât și la nivel global, cu o înțelegere a problemelor de bază ale cetățeniei globale și responsabilității: – conștientizarea trăirii într-o lume globalizată și a rolului nostru ca cetățeni ai acestei lumi; – atitudini de respect pentru diversitatea naturală și păstrarea biodiversității;

-înțelegerea cauzelor schimbării climatice și a efectelor acesteia pentru viața oamenilor și a animalelor;

– capacitatea de a lua măsuri pentru a transforma lumea într-un loc sănătos și prielnic vieții;

– responsabilitatea pentru propriile noastre acțiuni- reducerea poluării, căutarea unor măsuri pentru ameliorarea schimbărilor climatice.

Perioada: 14 – 18 noiembrie 2022

Grupul ţintă: elevii Şcolii Gimnaziale Niculești si ai structurilor arondate

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

ZIUA EUROPEANA A LIMBILOR STRAINE
           Ziua Europeana a Limbilor Straine este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valorea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.
Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.
În Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.
Scop:
 – Îmbogăţirea universului de cunoaştere;
– Îmbogăţirea cunoştinţelor de limbă şi literatură străină;
– Dezvoltarea interesului pentru cultura şi civilizaţia altor ţări;
– Educarea abilităţilor de a comunica într-o limbă străină.
Grup ţintă – elevii scolii
Obiective urmărite:
⦁ Promovarea zilei de 26 septembrie în procesul de învăţare centrat pe elev şi motivarea acestuia pentru actul de învăţare;
⦁ Argumentarea eficienţei acestor metode tradiţionale prin adaptarea lor la cerinţele Educaţiei române;
⦁ Conştientizarea importanţei cunoaşterii unei limbi străine;
⦁ Dezvoltarea competenţelor necesare într-o societate a cunoaşterii.

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

Whatsapp_image_2022-12-20_at_03.34.24[1] (495.4k)
Whatsapp_image_2022-12-20_at_03.34.23[1] (532.3k)
Whatsapp_image_2022-12-20_at_03.34.22[1] (335.2k)
Whatsapp Video 2023-02-24 at 10.51.51 (11.3M)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.28 (246.3k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.27 (2) (268.4k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.27 (1) (231.1k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.27 (265.1k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.26 (259k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.07 (149.3k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.06 (1) (150.8k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.06 (159.3k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.05 (187.4k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 06.22.04 (198.9k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 04.15.29 (231.8k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 02.03.09 (263.8k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 02.03.08 (301.2k)
Whatsapp Image 2023-11-29 at 01.50.04 (175.4k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.38 (2) (85.5k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.38 (1) (71.5k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.38 (82.3k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.37 (4) (66.5k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.37 (3) (112.3k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.37 (2) (114.2k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.37 (1) (120.6k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.37 (123.6k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.36 (2) (126.3k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.36 (1) (108.3k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 21.05.36 (112.4k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 18.54.57 (1) (170.5k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 18.54.57 (143.8k)
Whatsapp Image 2023-03-08 at 18.54.56 (172k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.32 (1) (115.5k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.32 (87.4k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.31 (3) (73.7k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.31 (2) (86.7k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.31 (1) (86.4k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.31 (124.1k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.30 (2) (53.2k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.30 (1) (77.9k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.30 (60.6k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 15.53.29 (97.2k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.21 (138k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.21 (138k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.20 (2) (143.2k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.20 (2) (143.2k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.20 (1) (123.2k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.20 (1) (123.2k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.20 (169.5k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.20 (169.5k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.19 (129.4k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.25.19 (129.4k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.23.58 (143.9k)
Whatsapp Image 2023-03-03 at 13.23.58 (143.9k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.45.45 (5) (156.5k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.45.45 (4) (172.6k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.45.45 (3) (112.7k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.45.45 (2) (143.9k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.45.45 (1) (157.8k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.45.45 (287.5k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.41.12 (3) (156.6k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.41.12 (3) (156.6k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.41.12 (2) (102.9k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.41.12 (1) (174.4k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.41.12 (123.1k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.37.39 (122.5k)
Whatsapp Image 2023-03-01 at 22.37.36 (2.2M)
Whatsapp Image 2023-02-24 at 10.41.59 (132.8k)
Whatsapp Image 2023-02-24 at 10.41.58 (160.1k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 16.06.18 (1) (155.7k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 16.06.15 (1) (2.2M)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 16.06.15 (159.2k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 15.55.42 (79k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 15.55.41 (143.1k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 15.13.22 (203.3k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 15.13.21 (208.2k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 15.08.13 (5) (140.2k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 15.08.13 (4) (135.2k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 10.39.36 (1) (270.1k)
Whatsapp Image 2022-12-22 at 10.38.18 (1) (239.4k)
Whatsapp Image 2022-12-21 at 05.05.33 (1) (115.3k)
Whatsapp Image 2022-12-21 at 05.05.33 (91.8k)
Whatsapp Image 2022-12-21 at 05.05.32 (89.9k)
Picture6 (861.6k)
Picture5 (959.3k)
Picture4 (1.4M)
Picture3 (695.1k)
Picture2 (748.7k)
Picture1 (945.8k)
Gew21_infographics_en (230.1k)
Fe6d771a-ef63-4cb2-b33f-675b81818cba (335.8k)
Fb159a13-6a90-4c52-bc39-473d5d840568 (343.8k)
Expozitie (354.5k)
Edl-2022-1170 (138.6k)
C127df57-1a44-48cf-88a6-58cb9b2dfa95 (194.4k)
Be1878a8-6048-4549-a01f-695e23d729ee (458.7k)
8dab2a8a-5ff4-47c8-868c-aa44b0292f72 (371.7k)
66169948-b777-4aa6-911b-29b5ddfdfcb1 (359.7k)
406432943_887612316222060_2560711313201156029_n (294.7k)
406427840_887332839583341_6177021920945511047_n (389.5k)
406406964_887333059583319_3895563831818972443_n (265k)
406405848_887333032916655_8949438878717834923_n (306.2k)
406397942_887333232916635_4611115162305278582_n (340.2k)
405715971_887333009583324_2012911147048838900_n (379.7k)
405709007_887332866250005_4814249965002446465_n (381k)
330169175_122810077253605_8782444253423924698_n (41.2k)
320738650_859515822134071_4007581785313082554_n (255.5k)
319355860_837199824215745_2729840507662027520_n (206.2k)
317888576_2153752388346323_2740857579894202939_n (144.3k)
317685513_2153744098347152_6381049754931504881_n (53.5k)
317375247_2153752355012993_1762159421711624812_n (125.1k)
317095503_681339343516026_2773399858036190278_n (211k)
316955794_2153744755013753_1652632046143306149_n (134.4k)
316669805_2153752461679649_7908728806481153948_n (177.9k)
1dec (183.7k)
16-169982_co-curricular-activities-clipart-kids-activities-clipart (175.2k)
0330b868-f433-48d9-b756-de02fb23e9e5 (427.5k)